Toerisme

Het guesthouse Casa Arrendador ligt in het hart van de Vallei van Ayora, een prachtig gebied bekend door zijn rivieren met mineraalwater, de produktie van honing en wijn, en de olijfolie. Vanwege de ongerepte natuur is het gebied populair bij wandelaars en fietsers.

Het guesthouse ligt op loopafstand van Teresa de Cofrentes en Zarra. Op 5 kilometer afstand ligt het iets grotere dorp Ayora. Hierdoor kunnen gasten van het guesthouse genieten van toeristische activiteiten van alle drie de dorpen.

Zarra

Zarra heeft verschillende toeristische attracties. Onder andere de kerk, de “Necrópolis Ibéricas”, en er zijn grotten en rivieren. De mooiste attractie is Paraje “La Hoz”, een enclave 5 km ten westen van Zarra. Het is een natuurgebied met dichte bossen. Het bezit tevens een verlaten dorp, de “Aldea de la Hoz”, dat zeker de moeite van het bezichtigen waard is.

Teresa de Cofrentes.

Teresa de Cofrentes is een klein, pittoresk dorpje dat een originele Spaanse sfeer ademt. Het bezit verschillende restaurants en er is elke dinsdag een markt, waar men de produkten van de streek kan kopen. Het dorpje ligt tegen een bergheuvel aan en een ieder die de moeite neemt om de wandeling naar boven te maken, wordt beloond met een magnifiek uitzicht over de Vallei van Ayora.

Ayora.

Ayora is verreweg de grootste drie van de dorpen en een bezoek meer dan waard. Het heeft verschillende oude kerken (ermitages). Er zijn een aantal malen per jaar grote feesten in Ayora. De week voor Pasen (Santa Semana) worden er elke avond processies in het dorp gehouden. In augustus kent het dorp zijn beroemde “bull runs” en in oktober vindt er het Honing Festival plaats. Maar ook in andere periodes is Ayora een stad, die zeker het bezoeken waard is.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende sites:

Zarra turismo
Cofrentes turismo
Ayora turismo


Contacto

CASA ARRENDADOR

Paraje Renton (Casa Arrendador)
Zarra
Valencia
46621


+34 642 16 53 29
o
0031 622 17 19 10
solo Whatsapp